19 Ocak 2015 Pazartesi

     Android cihazların en büyük sıkıntılarından birisi de, donanımlarının zaman içerisinde yetersiz kalmasıdır. Gün geçtikçe, gelişen yazılımları anime etmekte zorlanırlar ve git gide performansları düşer. Bu bağlamda, telefonunuza bir kaç ayar yaparak bazı özelliklerinden feragat etmeniz gerekir.

     Bu gün sizlere, android cihazınızı hızlandırmanız için değiştirmeniz gereken bir kaç ayardan bahsedeceğim. Öncelikle, bu ayarları yapabilmek için android cihazınızın geliştirici seçeneklerini aktif etmeniz gerekiyor.

Geliştirici seçeneklerine ulaşmak için, telefonunuzun Ayarlar<Geliştirici Seçenekleri kısmına girmeniz gerekiyor.


Buraya girdikten sonra sağ üstte bulunan butona tıklıyoruz. Karşımıza bir uyarı geliyor ve bu uyarıya tamam diyoruz.


Gelen uyarıya tamam dedikten sonra geliştirici seçenekleri aktif oluyor. Bu bölümde dikkatli olmanızda fayda var. Zira bilmediğiniz ayarları değiştirmeniz, telefonunuzun doğru çalışmasına engel olabilir.


Aşağıdaki resimde gördüğünüz, "Pencere animasyon ölçeği", "Geçiş animasyon ölçeği" ve "Animatör süre ölçeği" ayarlarını "Animasyon kapalı" konumuna getiriyoruz ve "GPU oluşturmayı zorla" seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretliyoruz.


Ardından en altta bulunan "Arka plan işlem sınırı" ayarını "arka planda işlem yok" olarak seçiyoruz.



     Bu basit bir kaç ayarı yaptıktan sonra, telefonunuzda gözle görülür bir performans artışı olduğunu fark edeceksiniz. Çünkü telefonunuzun ekranları arasında geçiş yaparken ve uygulamalar arası geçiş yaparken, telefonunuz animasyonlu bir geçiş yapmadığını göreceksiniz. Bu da telefonunuzun daha az işlem yapması ve daha az donanıma ihtiyaç duyması anlamına gelir. Ayrıca arka planda çalışan işlemleri de engellediğimiz için, telefonunuzun belleğinde daha fazla yer kalacak ve bu da genel kullanımda performansa katkı sağlayacak.

Yazar: Ulaş ERSARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Subscribe to RSS Feed Abidin Burak Tasarım Ofisi