24 Ocak 2015 Cumartesi

Sıkı bir Whatsapp kullanıcısısınız fakat telefondan yazmak sizin için zor mu geliyor? Whatsapp'ı birde bilgisayarınızda deneyin.

Geçtiğimiz günlerde, yayınlanan yeni güncelleme sayesinde, artık Whatsapp'ı bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz. Anlık ileti gönderip, alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, Whatsapp uygulamasını güncellemek.

Yayınlanan güncellemeden önce de Whatsapp'ı bilgisayarınızda kullanabiliyordunuz. Bunun için üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duyuluyordu ve pek çok sorun ile karşılaşılıyordu. Bu güncelleme sayesinde, artık Whatsapp'ı bilgisayarınızda kullanabilmek için resmi bir destek gelmiş oldu. Yani üçüncü parti yazılımlara gerek kalmadan, direk Whatsapp'ın ayarlarından bu işi yapabileceksiniz.

Şimdi sizlere, Whatsapp'ı bilgisayarınızda nasıl kullanacağınızı anlatacağım. 

Öncelikle, Whatsapp'ı son sürüme güncellemeniz gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra Whatsapp'ı açıp seçenekler kısmından "WhatsApp Web" seçeneğine tıklıyoruz. Uygulama, kamerayı açıyor ve ekranda bir şey taramaya başlıyor.

Şimdi, WhatsApp Web sayfasını açıyoruz. Karşımıza, aşağıdaki ekran çıkıyor.
Şimdi, telefonumuzun kamerasını bu barkoda tutuyorz ve 2-3 saniye içerisinde tüm WhatsApp bilgileriniz, WhatsApp Web'e aktarılıyor. Buradaki "Oturumu açık tut" seçeneğini seçerseniz WhatsApp bilgisayarınızda açık kalır. Artık Whatsapp'ı bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

WhatsApp Web uygulamasını kullanabilmek için telefonunuzun internete bağlı olması gerekiyor. Ayrıcı, bu uygulamanın şimdilik IOS desteği yok. Windows Phone, Android, Blackberry ve S60 işletim sistemi kullanan telefonlar, sorunsuz bir şekilde kullanabilirler.

Bu uygulamanın bir eksi yanıda, WhatsApp Web üzerinden profiliniz ayarlayamıyorsunuz ve mesaj silemiyorsunuz. Mesaj silmek ya da profilinizde değişiklik yapmak istiyorsanız, bu işlemi telefonunuzdan gerçekleştirmeniz gerekiyor.


İncelenen Uygulama Sürümü: 2.11.505

0 yorum:

Yorum Gönder

Subscribe to RSS Feed Abidin Burak Tasarım Ofisi