19 Ocak 2015 Pazartesi

trello
Bizlere kolaylık sağlayacak IOS uygulamaları incelemeye devam ediyoruz ve bu seferki uygulamamız ise Trello.
Nedir Trello?
Trello herhangi bir proje veya bir işte bizlere paylaşıma açık, etkileşimli, bir çalışma ortamı sağlayan bir uygulamadır.
Trello'da çalışma alanımızı sadece davet ettiğimiz insanlara açabileceğimiz gibi herkesee açık bir konuma da getirebiliriz.
Uygulamayı indirdikten sonra uygulama içerisinden kayıt olarak çalışma ortamımızı oluşturabiliriz.


trello my boardsMy Boards alanı bizim çalışma panolarımızı gösteriyor sağ üstte gördüğünüz + işareti ile yeni bir çalışma alanı ekleyebiliyoruz. Çalışma alanımızın ismini ve görünürlüğünü (visibility) buradan ayarlıyoruz
Oluşturduğumuz alan 3 bölümden oluşuyor;
To Do : Yapmamız gerekenler
Doing : Şu anda yapılıyor olanlar
Done : Yapılmış olanlar
İşlerimizi alanların altındaki Add cart butonu ile alanımıza ekliyoruz. Belirlediğimiz işleri bu alanlar arasında sürükle bırak yardımı ile taşıyabiliyoruz.




trello carts
Sağ üstteki yan yana 3 nokta yardımıyla Add Members seçeneği sayesinde istediğimiz alana bu uygulamayı kullanan arkadaşlarımızı davet edebiliyoruz. Ayrıca Activity bölümünde en başından itibaren yaptığımız herşey listeleniyor. 3 noktaya tıkladığımız pencerenin sağında bir çark işareti var bu işaret yardımı ile çalışma alanımızın adı, arkaplanı, görünürlüğü, üye özellikleri gibi özelliklerini de değiştirebiliyoruz.

Bu uygulama ile ortak bir iş yürtülürken planlama iyi bir şekilde denetlenebilir ve görev dağılıma da imkan vermektedir.
Uygulama hem IOS hemde Android sistemlerde kullanılabilir.


Google Play : Trello - Organize Anything
App Store    : Trello - Organize Anything

Yazar : abidin burak şahin 

0 yorum:

Yorum Gönder

Subscribe to RSS Feed Abidin Burak Tasarım Ofisi